[...] na zmiane: kasze jaglalna, gryczana, ryz basmati, ziemniaki, ryz brazowy (np. dzien z ziemniakami - 3 posilki z ziemniakami, dzien z kasza - 3 posilki z kasza w skladzie) białko w dzien nietreningowy - raz miedzy posilkami, w dzien treningowy - po treningu MIĘSO bazuje na piersi z kurczaka- ryba tlusta mniej wiecej 4x w miesiacu, wolowina [...]
Co do białka - ideałem byłaby na redukcji dieta bez białka w prochu, ale mała ilość może być. Białko serwatkowe może być mniej "anabolicznym" produktem, niż konwencjonalna żywność, ale jeśli okołotreningowe posiłki są bogate w wartościowe białka (a u Ciebie są) , a proch stanowi tylko dodatek, to nie ma problemu. Kilka ciekawych (wg mnie) [...]
[...] suszone owoce/orzeszki), lub jako shake (płatki, mleko, jakieś orzechy) - do smaku można dodać łyżeczkę niesłodzonego kakao, lub wymieszać z tym jeszcze jakieś smakowe białko (wszystko razem zmiksować do konsystencji shake'a). W tej formie jest to świetny zamiennik posiłku i super smakuje. Zmieniony przez - Mariaczczi w dniu 2015-04-08 [...]
[...] będzie gęstsza a dodatkowo wzbogacimy posiłek w kwasy tłuszczowe omega-3. Jeśli smak płatków nie do końca nam odpowiada można dodać pokrojony w kawałki owoc i porcję odżywki białkowej. Dzięki temu otrzymamy w pełni zbilansowany posiłek zawierający węglowodany, białka i tłuszcze. Płatki doskonale też nadają się do robienia omletów. Suche płatki [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] na odpowiednie makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Pomaga w pracy układu hormonalnego jak tłuszcze, ale też przy deficycie chroni mięśnie. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
Kupiłem białko Ostrovitu. Do owsianki z dodatkami (owoce, siemię lniane, itp,) jak najbardziej ok. Jako samodzielny napój rozcieńczone z wodą nie jest smaczne. Żeby była jasność, nie jest ohydne i nie do przełknięcia, ale nie jest dobre. Będę dodawał do zup, owsianek i jako dodatek do innych posiłków. Samodzielnie raczej w razie konieczności [...]
[...] podzielone te kalorie: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] Podstawowe zasady zdrowego odżywiania: - nie głodujemy. Żeby dobrze wyglądać, trzeba dobrze jeść - posiłki powinny być zbilansowane (zawierające węglowodany, białko, tłuszcz) - produkty powinny być jak najmniej przetworzone. Najlepiej samemu przygotowywać jedzenie, wtedy wiemy co mam na talerzu - dieta powinna być urozmaicona – [...]
Jeśli o diecie mowa. Chciałbym się dowiedzieć coś na temat rozkładu BTW w ciągu dnia. 1) W jakiej porze dnia białko, tłuszcze i węglowodany, mniej więcej w jakich proporcjach. 2) Kiedy najlepiej spożywać owoce (banan, jabłko - głównie; mandarynka, brzoskwinia, śliwka, wiśnia, czereśnia) 3) Kiedy jajecznica, rano (śniadanie) czy wieczór (kolacja)? [...]
1) W jakiej porze dnia białko, tłuszcze i węglowodany, mniej więcej w jakich proporcjach. najlepiej 5- 6 razy dziennie posiłek 2) Kiedy najlepiej spożywać owoce (banan, jabłko - głównie; mandarynka, brzoskwinia, śliwka, wiśnia, czereśnia) różnie czasami między posiłkami a czaem po zależy jaki owoc banana po posiłki potreningowym . 3) Kiedy [...]
[...] Jest system odżywiania Intermitten Fasting, w którym kompresujesz okno spożywania kalorii do 8-10 godzin dziennie. Najprostszym rozwiązaniem jest zrobienie shake'a z odżywki białkowej, mleka, owoców i płatków owsianych. 3. Niestety, ale słodkie napoje czy piwo dostarczają pustych kalorii i nie sycą, nie jest to dobre rozwiązanie. Warto wyliczyć [...]
[...] węglowodanów? Białko - przyjmuje się, że spożywanie ok. 2g białka na kg całkowitej masy ciała jest wartością optymalną. Źródła: jaja, ryby, nabiał, mięso, podroby, odżywka białkowa, np. Allnutrition Węglowodany - oficjalne rekomendacje mówią, iż udział węglowodanów powinien stanowić ok. 45-50% dziennej podaży energii. Źródła: kasze - gryczana, [...]
1. Od listopada jadłam 1800 kcal. Obecnie jem 1600 kcal (w tym około: 90g białko, 90g tłuszcz, reszta węglowodany). I jakie efekty tej diety? 2. Wyliczyłam BMR ze wzoru, który znalazłam tutaj na forum. Wynik to 3098,3 kcal. Rozumiem, że od tego odejmuję teraz około 200-300 kcal? Osoby ze znaczną nadwaga nie powinny używać w tego typu wzorach [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Co do podbicia węglowodanów ja ostatnio zacząłem jeść kaszki dla dzieci te od Nestle albo Bobovita. Dobre makro, witaminki, a przedewszystkim bardzo lekkostrawne i małe objętościowo, nie zapychają. Do tego dodaje białko, jakieś owoce itp.
Tarczyca - kiedyś chorowałam, jak byłam mała ale to zakończony etap gdzieś od 20lat...białko łykam dodatkowo przed treningiem jeśli mam ubogie śniadanie , bądź po treningu 30 min przed posiłkiem.Na noc pół kostki twarogu półtł.wędli ogólnie jem tyle ile zmieszczę - chodzi o kasze, makaron z mąki pełnoziar.razowiec.Nie jem słodyczy, sporadycznie [...]
[...] pod względem zawartości węglowodanów, co zmniejszy wahania cukru we krwi w ciągu doby. Białko Unikaj: wieprzowiny, tłustego drobiu (gęsi, kaczki). Spożywając produkty białkowe (np. mleko, wędliny, sery) pamiętaj, aby zawierały jak najmniej tłuszczu. Dobrym źródłem białka pochodzenia zwierzęcego dla Ciebie są np. ryby morskie, drób chudy [...]